EFT Relatietherapie

Emotionally Focused Therapy (EFT) voor paren

EFT staat voor Emotionally Focused Therapy: een op emoties gerichte manier van werken met koppels. EFT is een “evidence based therapy”, dwz een therapie met wetenschappelijk bewezen resultaat. Een effectieve methode die de verbinding tussen jullie verbetert en herstelt. De therapie is ontwikkeld door Sue Johnson en heeft zich in hoge mate bewezen met betrekking tot de effectiviteit in relatieproblemen.

70-75% Van de relaties ervaart herstel en de mogelijkheid tot zelfcorrectie na de therapie.

Geschikt voor koppels die merken dat het in hun relatie niet meer loopt zoals ze het graag zouden willen. Koppels die zich telkens terugvinden in een negatieve en destructieve manier van omgaan met elkaar. Vaak gebeurt het dan dat partners elkaar kwetsen, gekwetst worden, of afstand nemen van elkaar en zich terug trekken. EFT helpt om een overheersende negatieve spiraal tussen paren te ondervangen en te veranderen door zich te richten op de sterke emoties van hechting en liefde die een zo belangrijke rol spelen in dergelijke spiralen. Het geeft partners inzicht in de soms hevige conflicten waardoor partners soms ongewild steeds verder van elkaar verwijderd raken.

Met EFT leer je steeds beter je eigen en elkaars gevoelens, behoeftes, emoties en angsten begrijpen. De therapie stelt de emoties van beide partners centraal en tracht de emotionele interactie te verbeteren en te bevorderen. De therapeut werkt vanuit meerdere invalshoeken om de emoties bij de partners te herkennen, te reguleren en te verbeteren en zo om te buigen naar positieve interactie.

EFT werkt vanuit de basisbehoeften van mensen en is daardoor bij alle culturen en leeftijden toepasbaar

Afspraak maken? Bel naar 06 - 1499 8408