Relatietherapie

Relatietherapie

Als het al een tijdje niet zo goed gaat in je relatie, dan merk je dat als eerste aan de manier waarop je met elkaar omgaat en met elkaar praat. Het kan er op lijken dat wat jij zegt door je partner helemaal niet of heel anders wordt gehoord. Dat ieder woord van je partner jou precies weet te raken waar je het meest kwetsbaar bent. Een echt gesprek valt niet meer te voeren en van die vertrouwde intimiteit van vroeger is nog maar weinig over.

Relaties zijn gebaat bij balans. Als er iets niet lekker zit in de relatie met je man, vrouw, vriend of vriendin dan heeft dat een groot negatief effect op alle andere aspecten van je leven zoals werk en fysieke en geestelijke gezondheid. Mensen met een goede relatie zijn bewezen gezonder, leven langer en zijn gelukkiger. Pogingen om dit te veranderen pakken steeds vaker verkeerd uit en je komt op het punt dat je het allebei niet meer weet! Je zit in een negatieve spiraal die je steeds verder naar beneden sleurt.

Bij Prisma Counselling zijn jullie welkom voor relatietherapie. Vaak blijkt dat de manier waarop je met elkaar communiceert de boosdoener is en dat jullie ronddraaien in “duivelse dialogen”. Niet de inhoud en de bedoeling, maar de vorm van de communicatie en het vertrouwen zijn meestal verantwoordelijk voor de misverstanden, het onbegrip en het elkaar ongewild pijn doen. Ook patronen van vroeger passen niet altijd meer in de relatie van nu. Een relatie is vaak aan verschillende veranderingen onderhevig. De samenstelling van het gezin verandert, familieomstandigheden veranderen, werk en partners veranderen etc. Soms blijken er individuele problemen ten grondslag te liggen aan de relatieproblematiek. Het is dan mogelijk om buiten de relatietherapie ook nog individuele therapie of coaching te volgen. Dit versnelt het persoonlijke proces wat dan weer ten goede komt aan de relatie.

Relatietherapie is een combinatie van beter leren communiceren, elkaars patronen leren kennen en herkennen en ermee te leren omgaan. Dit gaat door middel van gesprekken en opdrachten. We werken met als doel de relatie weer in balans te brengen en ervoor te zorgen dat vertrouwde intimiteit weer terug komt.

Prisma Counselling, specialist in relatietherapie! 

Afspraak maken? Bel naar 06 - 1499 8408